Skip to main content

Μια ιστορικής αξίας φωτογραφία:
Η Ρίτα Μυράτ με τη Μιράντα Μυράτ (κόρη του Μήτσου Μυράτ και της Κυβέλης, πρωτοστατούσα όπως και η μητέρα της στις μεγάλες θεατρικές παραγωγές και στο γυναικείο κίνημα της εποχής).
Τα παιδιά είναι από δεξιά ο Δημήτρης Χορν(νονά του μεγάλου ηθοποιού ήταν η Κυβέλη Ανδριανού,μητέρα της Μιράντας), η Κυβέλη Ζωγραφίδου (κόρη της Μιράντας) , ο Γιωργάκης Παπανδρέου( ο παράνομος καρπός του έρωτα της μητέρας της Μιράντας Κυβέλης με το Γεώργιο Παπανδρέου) ,η Βάνα Φιλιππίδου (η άλλη κόρη της Μιράντας),η Κυβέλη Μαρίνου (κόρη της Ρίτας Μιράτ).

Ο Μήτσος Μυράτ  (πέθανε το 1964, 86 ετών) υπήρξε σύζυγος της Κυβέλης (πέθανε το 1978, 90 ετών) με την οποία απέκτησαν τη Μιράντα Μυράτ (πέθανε το 1994, 88 ετών). Αργότερα παντρεύτηκε τη Χρυσούλα Κοτοπούλη (πέθανε το 1976, 90 ετών), αδελφή της Μαρίκας (πέθανε μόλις 67 χρονών ), και έκαναν μαζί τον γνωστό ως τις μέρες μας Δημήτρη Μυράτ (σύζυγο βεβαίως της Βούλας Ζουμπουλάκη).

Η Μιράντα Μυράτ με τη σειρά της ήταν μητέρα της Κυβέλης Θεοχάρη με την οποία μοιάζει να κόπηκε η αλυσσίδα ηθοποιών, μια που η Κυβέλη Νο. 2 έπαψε να ασχολείται με τα καλλιτεχνικά σχετικά νωρίς.
Εκτός από τη Μιράντα, ο Μήτσος Μυράτ και η Κυβέλη είχαν και έναν γιο, τον αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Μυράτ, του οποίου γιος ήταν ο αρχιμουσικός Αλέξανδρος Μυράτ και (από προηγούμενο γάμο) μία ακόμη Κυβέλη, ηθοποιός επίσης, η τρίτη μ’ αυτό το όνομα.

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!