Skip to main content

Την απολαυστική σύγχρονη γαλλική κωμωδία «Για όνομα…»των Ματιέ Ντελαπόρτ και Αλεξάντρ Ντε Λα Πατελιέρ, σκηνοθετεί στο θέατρο Αλίκη ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Πρόκειται για το περίφημο «Le Prénom», μία από τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες στη Γαλλία, που το 2011, ήταν υποψήφιο για πέντε βραβεία Molière. Την ίδια υποδοχή γνώρισε και η κινηματογραφική του μεταφορά το 2012,με τον ελληνικό τίτλο να «ακούει» στη φράση «Για όλα φταίει το όνομά σου» που ξεπέρασε διεθνώς τα 2,5 εκατομμύρια εισιτήρια. Στην Ελλάδα παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου.

gia onoma

«Είναι ένα έργο που ενώ μοιάζει να μιλάει για την πολιτική ορθότητα και να σατιρίζει τις ιδεολογικές διαφορές μεταξύ φίλων – που τις ζήσαμε έντονα κι εμείς το περασμένο καλοκαίρι-, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα έργο για τη φιλία που είναι παραγνωρισμένη στην παγκόσμια δραματουργία», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που σκηνοθετεί ένα θίασο γνωστών πρωταγωνιστών.

Οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Μαρία Κωνσταντάκη και Αντώνης Λουδάρος, θα υποδυθούν πέντε άτομα που συνδέονται στενά με φιλικούς και οικογενειακούς δεσμούς. Μια προγραμματισμένη συνάντησή τους για δείπνο θα εξελιχθεί σε ρινγκ, όπου ο καθένας βγάζει στην επιφάνεια ό,τι έχει συσσωρεύσει για τον άλλον, στα χρόνια της γνωριμίας τους. Αφορμή γι’ αυτό θα σταθεί το όνομα που θα δοθεί στο μωρό, που περιμένει το ένα ζευγάρι της παρέας. Γιατί, όπως φαίνεται τελικά στο έργο, η επιλογή ονόματος δεν είναι καθόλου εύκολη, ή αυτονόητη υπόθεση.
«Πρόκειται για ένα ελαφρύ έργο που καταπιάνεται με κάτι πολύ βαθύ και συγκινητικό: για τη φιλία που κρατάει δεκαετίες, για τους φίλους που είναι σαν συγγενείς, για τις σχέσεις που αντέχουν στην τριβή της καθημερινότητας. Σε μία εποχή όπου πολλές κοινωνικές δομές αλλοιώνονται και πεθαίνουν, οι φίλοι είναι η καινούρια μας οικογένεια. Όταν είμαστε μαζί τους ο χρόνος σταματά και είναι οι μόνοι που μπορούν να κρατήσουν ηθικό μας ψηλά στη ζωή. Εκεί επέλεξα να επικεντρώσω και τη σκηνοθετική ματιά μου», αναφέρει ο Κ. Μαρκουλάκης, υπογραμμίζοντας την ευτυχή συγκυρία τους πέντε ρόλους του έργου να ερμηνεύουν ηθοποιοί που διατηρούν ισχυρούς δεσμούς φιλίας.

Πρωταγωνιστούν:

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Βίκυ Σταυροπούλου
Φάνης Μουρατίδης
Μαρία Κωνσταντάκη
και ο Αντώνης Λουδάρος

Συντελεστές:

Μετάφραση: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Αθανασία Σμαραγδή
Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Σκουλά
Βοηθός σκηνογράφου: Αλεξάνδρα Καψή

Πληροφορίες:

 Πρεμιέρα: 16 Οκτωβρίου 2015

 Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων: Τετάρτη: 20:00
 Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00
 Σάββατο: 18:00, 21:00
 Κυριακή: 18:00, 21:00

 Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ για την περίοδο της προπώλησης

 Κρατήσεις – αγορά εισιτηρίων: Στο τηλέφωνο 211 1000 365 & www.ticket365.gr

Θέατρο Αλίκη

Διεύθυνση: Αμερικής 4, 10564 Αθήνα

Περιοχή: 10564 ,Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3210021

 

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!