Skip to main content

Στον πολυτάλαντο ηθοποιό Αργύρη Πανταζάρα, δικαίως, το Βραβείο Χορν.

«Μακάρι με αυτά τα χρήματα να ξαναέφτιαχνα μια πατρίδα για τους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους της χώρας μας» είπε συγκινημένος, αναφερόμενος στα 3.000 ευρώ που συνοδεύουν τον τιμητικό Σταυρό του Χορν, που θα κρατήσει από σήμερα και για έναν χρόνο.  

Αμέσως μετά τη νίκη του έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτάκι, για να μοιραστεί με το κοινό σκέψεις και διλήμματα. 
Μέρος των χρημάτων δήλωσε ότι θα δώσει στους πρόσφυγες και σε σίτιση παιδιών στα σχολεία. «Ένα μέρος του ποσού θα δοθεί σε προμήθειες για τροφή και την περίθαλψη των προσφύγων, που η μόνη πατρίδα τους αυτή τη στιγμή είναι η ίδια τους ζωή. Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί για την ενίσχυση και τη σίτιση στα σχολεία μας, γιατί υπάρχουν παιδιά που μετά το τελευταίο κουδούνι δεν τους περιμένει ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι. Αλληλεγγύη, είναι η ευγνωμοσύνη για την ίδια τη ζωή». 

pantazaras_708

Η απονομή πήρε τη μορφή προσωπικής καταγγελίας που καταχειροκροτήθηκε. «Θέλω έτσι να καταγγείλω την ανισότητα, την αδικία και τον πόλεμο σε κάθε μέρος του κόσμου. Καταγγέλλω, τον πόλεμο σε οποιαδήποτε μορφή. Καταγγέλλω, κάθε σκέψη που τον δημιουργεί, τον νομιμοποιεί και δεν τον εξαλείφει. Καταγγέλλω, αυτούς που ορθώνουν σύνορα στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ζωή. Εάν ο πολιτισμός δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη στον κόσμο, τότε βαδίζουμε στο τέλος του πολιτισμού. Και επειδή το να αλλάξει ο κόσμος είναι προσωπική υπόθεση, σας εύχομαι να το πάρετε προσωπικά».

Ο Αργύρης Πανταζάρας ήταν υποψήφιος για τρεις παραγωγές της περασμένης χρονιάς και ευχαρίστησε όλους, μιας και όπως τόνισε «Χωρίς αυτούς, καμία σκέψη δεν θα έπαιρνε ζωή». Βραβεύθηκε για την ερμηνεία του στον μονόλογο «ΑΩ» σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής. Για το ρόλο του, στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ, καθώς και για τη συμμετοχή του στην παράσταση «Ρήσος» του Ευριπίδη που παρουσίασε η Κατερίνα Ευαγγελάτου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. 

Ο βραβευμένος ηθοποιός αφιέρωσε τη νίκη του σε δύο ανθρώπους που του άλλαξαν τη ζωή. «Ο πρώτος είναι ένας άνθρωπος που αυτή τη στιγμή λείπει σε όλους μας ο Λευτέρης Βογιατζής, γιατί μέσα στα μάτια του, είδα ότι ο κόσμος μπορεί ν’ αλλάξει. Και ο δεύτερος είναι η σύντροφος μου η Έλλη, γιατί μέσα στα δικά της μάτια είδα ότι χωρίς την αγάπη και τον έρωτα ο κόσμος δεν μπορεί ν’ αλλάξει».

pantazaraw_basiliaw_lireeb2

Συνυποψήφιοι του: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γώγουλος και Γιώργος Παπαγεωργίου.
Οι νικητές του βραβείου Χορν μέχρι σήμερα: Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Σαράντος, Αργύρης Πανταζάρας. 

Πηγή:  Αργύρης Πανταζάρας, ο ηθοποιός που κέρδισε το βραβείο Χορν[εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/255248/argyris-pantazaras-o-ithopoios-poy-kerdise-vraveio-horneikones#ixzz42Je5s549

fb-share-icon2000
Tweet 2k
error: Content is protected !!